powered by -

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το PS Vita "κλειδώνει" τις memory cards στο account σας


Η Sony περνά...κάτω από την μύτη μας την συγκεκριμένη λειτουργία.
Όσοι από εσάς προχωρήσετε στο τελευταίο firmware update 1.80 του PS Vita θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτόματα η κάρτα μνήμης σας θα “κλειδώσει” στο PSN account σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάνετε login με κάποιο διαφορετικό λογαριασμό PSN δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία της memory card σας. Το ίδιο πρόβλημα θα παρουσιαστεί επίσης σε όσους έχουν λογαριασμούς σε δύο PSN ταυτόχρονα, π.χ. στο ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο ή στο ευρωπαϊκό και το ιαπωνικό.
Για την ώρα δεν υπάρχει καμιά σχετική ανακοίνωση από την Sony σχετικά με το θέμα. Ένα ακόμα "ύποπτο" γεγονός είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά (ούτε στην φορμα user agreement) ότι κάνοντας το update η memory card θα lockαριστεί στο PSN account σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το PS Vita δεν χρειαζόταν μια τέτοια αλλαγή, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή που δείχνει κάπως να ανακάμπτει.
Η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να μεταφέρετε τα αρχεία σας από το ένα account στο άλλο, απαιτεί να έχετε δυο κάρτες μνήμης τουλάχιστον και ένα PS3. Θα πρέπει να κάνετε copy τα δεδομένα της πρώτης κάρτας στο PS3 και στη συνέχεια από εκεί να τα αντιγράψετε στην δεύτερη memory card. Η όλη διαδικασία είναι σίγουρα χρονοβόρα, αλλά εγγυάται ότι δεν θα χάσετε τα saves ή τα games που έχετε κατεβάσει.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

chatroom